Ekstra jomfruolivenolie: et fedtstof, der ikke gør dig fed!

Olivenolie af høj kvalitet kan defineres som “et fedtstof, der ikke gør dig fed”.

Selv om det dyrebare “guld fra Middelhavet” har et højt kalorieindhold – svarende til ca. 90 kcal pr. ske – er dets gavnlige egenskaber så mange, at den dosis, som eksperter og ernæringseksperter anbefaler, er 3 – 4 spiseskefulde om dagen. Dette skyldes, at mængden af kalorier, ikke er direkte proportional med vægtøgning, snarere tværtimod. Lad os se hvorfor.

Ekstra jomfru olivenolie til vægttab, men med glæde!

Ekstra jomfruolivenolie er en vigtig fødevare for vores sundhed, som forbedrer stofskiftet uden at fremme vægtøgning. Derfor er det en fødevare, som absolut skal have sin plads i vores kost, i modsætning til mange andre fedtstoffer, hvoraf nogle anses for at være sunde. Årsagen: Olivenolie opfører sig anderledes end kokosolie eller solsikkeolie af høj kvalitet. Det er den eneste spiseolie, der indeholder et højt indhold af polyfenoler, som giver olien en del af dens merværdi, den er langkædet og optages langsomt og konstant, og den er også rig på vitaminer. Den ekstremt kortkædede kokosolie, som er meget populær blandt sportsfolk på grund af dens hurtige optagelse og energiafgivelse, er ikke nyttig til vægttab hos personer, der træner mindre end 3 gange om ugen og ikke følger en ketogen diæt; det samme gælder for økologisk solsikkeolie, på trods af dens høje indhold af E-vitamin.

De gode fedtstoffer i olivenolie i kombination med de andre ledsagende stoffer reducerer den glykæmiske belastning af et måltid. De udvikler en anti-insulinvirkning , det hormon, der er ansvarlig for fedtoplagring i maven: dvs. et måltid uden olivenolie er ikke kun mindre velsmagende, men også mindre sundt.

Smagen spiller også en afgørende rolle i forbindelse med opretholdelse af en sund vægt. Dette bekræftes af en undersøgelse foretaget af det tekniske universitet i München og universitetet i Wien, ifølge hvilken oliens aroma stimulerer
mæthedsfornemmelsen og virker som en bremse mod overspisning. En god fordel især for dem, der ønsker at holde sig til en diæt og begrænse sultfornemmelser.

Jomfruolivenolie også til skønhed af hud og hår

Who said that olive oil should only be used for weight loss? This food is actually also excellent for its nourishing and moisturising properties. The benefits are mainly skin and hair, which are exposed to the attack of environmental factors every day.

Science has explained how virgin olive oil nourishes and revitalises the hair thanks to the fatty acids and vitamin E, it eliminates dullness and dryness and restores the natural shine.

Vitamins and fatty acids are also excellent for the skin, which needs more moisture to stay soft and smooth when exposed to sun or sea water. Olive oil also acts as an anti-ageing agent: massaging a thin layer of oil all over the body every day can tighten the skin and slow down the appearance of the dreaded wrinkles.

Læs også: Olivenolie polyfenoler: Mod celleskader og hudaldring