Vores immunsystem og olivenolie

Vores immunsystem og olivenolie

Mellem coronavirus og “infodemia” (informationsepidemien, der er overflødig og ofte modstridende) er det nyttigt at gøre status. Professor Luc Montagnier, Mellem coronavirus og “infodemia” (informationsepidemien, overflødig og ofte modstridende), synes det nyttigt at gøre status. Professor Luc Montagnier, , Nobelpristager i medicin, insisterer på behovet for at styrke immunsystemet. Og videnskabelige beviser viser os, hvordan vi kan gøre det, især med ernæring.

Ordet til prof. Luc Montagnier – læge, biolog og virolog, der vandt Nobelprisen i medicin i 2008 for opdagelsen af HIV-virussen – gav et omfattende interview den 25.2.20 om coronaviruset. Her er nogle korte uddrag, der begynder med en opfordring til ikke at gå i panik. Vi står over for en “stærkt overførbar virus”, der breder sig i mange lande og ikke er så farlig i sig selv, hvis det ikke kommer til de mulige lungekomplikationer. “Derfor bør vi tage nogle ekstra forholdsregler”: – Vi bør derfor tage nogle ekstra forholdsregler: “Vi bør tage nogle ekstra forholdsregler. “Det er nødvendigt at vaske meget ofte som hænder, ikke at trække vejret gennem munden, men kun gennem næsen.

Vores stærkeste allierede: Vores immunsystem

Det er nødvendigt at styrke immunforsvaret for at forhindre, at en virus, der ikke er særlig farlig i sig selv, forårsager yderligere komplikationer (lungesygdom), når den smittes. “Vi har ikke specifikke virushæmmere, men vi har alle et godt immunforsvar.” (…) Vores vigtigste forsvar er nu immunsystemet. ” Vi skal derfor styrke vores immunsystem eller i det mindste holde det i god form. Til det formål skal vi indtage alle de antioxidanter, der findes. Faktisk skyldes en del af den sygdom, der skyldes virus, oxidativt stress. Og oxidativ stress skyldes frie radikaler (ROS), dvs. molekyler, der oxiderer andre molekyler. Så vi bør kontrollere oxidativ stress ved at tage antioxidanter.

“Antioxidanter som olivenoliepolyphenoler styrker immunforsvaret.”

Gode antioxidanter er de fermenterede papayaekstrakter, som indeholder mange antioxidante enzymer. Indtagelse af polyphenolrig olivenolie er en af de mest effektive måder at fylde antioxidanterne op på. Glutathion er et andet mindre kendt, men meget aktivt produkt. Det kan indtages oralt i piller, og det virker meget godt. Men C-vitamin og D-vitamin er også meget nyttige. Og for fremtiden arbejder vi sammen med nogle kinesiske venner, som har fundet frem til nogle endnu mere effektive antioxidantenzymer, som forhåbentlig snart vil være tilgængelige.

 

Olijfolie-extractie

 

“Styrk immunforsvaret med en effektiv kost.“

En realistisk strategi for at håndtere situationen er at give vores krop alle de molekyler, som videnskaben har vist, at de kan styrke immunsystemet. Det er nemlig velkendt, at optimal immunforsvarskompetence afhænger af ernæringsstatus og mangel på mikronæringsstoffer – ligesom en ubalanceret kost kan mindske modstandskraften over for infektioner. Der er et dobbeltrettet samspil mellem ernæring, infektion og immunitet: – Immunresponset er kompromitteret, når ernæringen er utilstrækkelig, hvilket prædisponerer folk for infektioner, og samtidig – Dårlig ernæringsstatus kan forværres af selve immunresponset på infektion.

Man kan derfor forbedre modstandsdygtigheden over for infektioner ved at være opmærksom på bidraget fra visse mikronæringsstoffer – til sammenligning kan der især i visse faser af livet (ældre og børn) forekomme mangel på disse – og på en optimal, dvs. varieret og afbalanceret kost.