Berømtheder drikker olivenolie hver dag – Ved de noget, som vi ikke ved?

FDA anbefaler, at man indtager 2 spiseskefulde olivenolie om dagen. De fleste mennesker opfylder dette krav ved at lave mad med olivenolie eller dryppe det på deres retter, men nogle mennesker vælger at indtage det hele på én gang – i et enkelt skud.

At drikke olivenolie direkte kan lyde som en excentrisk sundhedstrend, men sandheden er, at mange i Middelhavslandene sværger til denne praksis som et sundhedselixir. På det seneste synes det dog at være ved at blive en trend i USA, hvor nogle berømtheder sværger på, at ekstra jomfruolivenolie er nøglen til deres sundhed. Goldie Hawn drikker to spiseskefulde olivenolie før hun går i seng og masserer sit ansigt med den for at holde sin hud ung og sund. Kourtney Kardashian drikker en spiseskefuld olivenolie hver anden dag, ifølge hendes hjemmeside Poosh, hvor hun fremhæver de sundhedsmæssige fordele ved ekstra jomfruolivenolie. Dr. Drew Ramsey, klinisk professor i psykiatri ved Columbia University, mener, at den bedste måde at nyde de sundhedsmæssige fordele ved olivenolie på er ved blot at drikke et shotglas. Han overbeviste Carson Daly i Today Show om at drikke et shot ekstra jomfruolivenolie, mens Savannah Guthrie og Hota Kotb så på.

Selena Gomez drikker efter sigende et lille glas olivenolie, inden hun går på scenen – et trick, hun har lært af Kelly Clarkson. Manuskriptforfatter og producer Shonda Rhimes giver Beyoncé æren for hendes nye vane med at drikke olivenolie dagligt. Beyoncé kan lide at drikke ekstra jomfruolivenolie så meget, at hun endda har investeret i et olivenoliefirma, der sælger sin olie med et lille shotglas, så du kan nyde smagen af den.

Er det sikkert at drikke olivenolie?

Ja! Ifølge Healthline drikker nogle, der lever i Middelhavsområdet, ¼ kop olivenolie dagligt. At drikke olivenolie er en gammel praksis i Middelhavslandene, hvor olivenolie er en basisfødevare.

Hvad er fordelene ved at drikke olivenolie?

Ud over de kendte hjertesundhedsfordele kan det give følgende sundhedsmæssige fordele at drikke olivenolie:

  • Drikning af olivenolie kan lindre forstoppelse. Flere undersøgelser har vist, at indtagelse af olivenolie virker som en afføringsopblødning.
  • Olivenolie kan lindre ubehag i maven, reducere flatulens og halsbrand.
  • At drikke olivenolie kan hjælpe dig med at tabe dig. Selv om olivenolie har et højt kalorieindhold, har det vist sig, at den undertrykker appetitten og regulerer blodsukkeret.
  • Et skud olivenolie kan være med til at forhindre dig i at få et sukkerknæk, der får dig til at gribe efter usunde snacks.
  • Olivenolie har vist sig at reducere inflammation og lindre smerter.
  • Nogle forbindelser i olivenolie har antiinflammatoriske virkninger, herunder oleocanthal.

Denne forbindelse kan give lignende smertelindrende virkninger som håndkøbsmedicin.

 

Hvordan man begynder at drikke olivenolie?

Begynd i det små. Start med en teske eller spiseskefuld, og arbejd dig op til en mængde, der er god for dig.

Vælg en olivenolie af høj kvalitet. Smagen tæller! Når det gælder olivenolie, gælder det, at jo mere smag, jo flere potentielle sundhedsmæssige fordele. Men igen kan det være bedst at starte langsomt med en ekstra jomfruolivenolie af god kvalitet med en mild smag, indtil du vænner dig til stærkere smagsnuancer. Olivenolie smager bedst, når den er frisk, så køb en flaske, som du kan bruge inden for en måned.

Vælg dit beholder. Du kan nyde oplevelsen endnu mere, hvis du gør det mere til et ritual … kom olien i et lille særligt glas, og sørg for at nyde aromaen, før du drikker den. Tag en snifning! Vores lugtesans er ansvarlig for ca. 80 % af det, vi smager.

Mærk krydderiet. Frisk ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet er fyldt med polyfenoler. Disse sunde forbindelser giver en prikkende fornemmelse i halsen og kan brænde lidt. Det er en god ting! Det er normalt at hoste, og faktisk omtales premium olivenolier ofte som en-, to- eller tre-hoste.

Hvis du bare ikke kan følge denne tendens, skal du ikke være bekymret. I sandhed kan du nyde de sundhedsmæssige fordele lige så meget ved at bruge olivenolie i din madlavning og som krydderi til at afrunde dine retter. Det gælder om at få sine 2 spiseskefulde om dagen. Nogle anbefalinger til folk, der ikke ønsker at drikke olivenolie:

  • Tilføj en spiseskefuld olivenolie til din smoothie om morgenen.
  • Dryp olivenolie over ristede grøntsager, supper og pasta.
  • Tilsæt en spiseskefuld til yoghurt eller havregryn.
  • Brug olivenolie i stedet for smør i bagværk.

Uanset om du ønsker at følge den seneste kendis-trend eller ej, er der ingen tvivl om, at ekstra jomfruolivenolie har nogle utrolige sundhedsmæssige fordele. Så hvis du leder efter en måde at inkorporere mere olivenolie i din kost på, kan det være en god idé at drikke et shotglas.